About

Processed with VSCO with 5 preset
tangkap guna kamera sony member

Pengarang merupakan anak jati orang negeri Perak. Bukan selalu menghadap padi, pasembor, asam laksa, budu, chicken chop. Tetapi pernah merasa semua tu ^^’ cukuplah dengan bebelan tu. Ni biodata khas untuk stalker, Kidding *sigh

Biodata
  • Nama: Ahmad Farhan (panggil pa’an)
  • Tempat Lahir: Hospital Taiping
  • Tarikh Lahir: Oktober 1997
  • Negara: Malaysia
  • Makanan fav: Char Kuew Tiaw, Laksa, Nasi Ayam, Yong Tau Fu, Ikan Siakap 3 Rasa, Tomyam, Nasi Goreng Pataya dan Kampung, Pizza, Burger, KFC, sambal belacan, ayam masak kurma dan of course masakan ibu 😉
  • Minuman fav: Latte, Mocha, Milo, Sirap Bandung, Teh Tarik, Ais Lemon Tea, Susu, dan of course susu ibu (semasa bayi ler)
  • Email: farhan.azam61@gmail.com
Pendidikan
  • SK Pantai Remis (2004 – 2009)
  • SMK Pantai Remis(2010-2012)
  • KV Seri Iskandar(2013-2016)
Jawatan
  • 2004 Ketua Kelas
  • 2006 Pen. Ketua Kelas
  • 2007 Pengawas Pusat Sumber
  • 2008 – 2009 Pengawas Sekolah
  • 2010 – 2011 Pengawas Sekolah
  • 2012 Exco bahagian pen. Siaraya
  • 2013 Exco bahagian Kerohanian
  • 2015 MPP bahagian Kediaman Kolej
  • 2016 Biro Asrama bahagian Pengangkutan
Hobi
  • bermain piano, gitar, melayari internet, watching anime, berenang, hiker, traveller, gamer, photography, blogger dan tak lupa juga TLDM which is stand for Tidur Lepak Dan Makan(thanks me later)
Kepakaran
  • wiring PLC, arduino language(a bit), photoshop, Mobilegraphy, Photography, Microsoft Word, Powerpoint, Excel, Checklist, Inventory and Asset List, floor plan, troubleshooting electronic equiment, pneumatic and hidraulic system,
  • fast-learner, budgeter, leadership, motivation, critical thinking, decision making, maintenance, technical, planning and organization and decision making
Tujuan
  • berkongsi, menimba, pengalaman dan pendapat.
  • share dengan orang yang kurang paham dengan bahasa inggeris macam aku ni hah.
  • sebagai bekalan di sana kelak, al maklumlah dosa jer yang aku buat hari hari. Dengan ilmu dan pengalaman ni sikit sebanyak dapat jadi saham. Walaupun yang aku buat ni kebanyakannya bukan fardhu ain tapi dapatlah sedikit sebanyak menolong.
  • saja saja
Advertisements